Εύκολες συνταγές

Συνταγή πουτίγκας κερασιού

Συνταγή πουτίγκας κερασιού

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις αυτής της λαχταριστής πουτίγκας κερασιού! Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλύκα των κερασιών με μια υγρή και τρυφερή πουτίγκα, δημιουργώντας ένα παραδεισένιο επιδόρπιο που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερο. Είτε σερβίρεται ζεστό είτε παγωμένο, αυτό το επιδόρπιο είναι τέλειο για κάθε περίσταση και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Υλικά
Ποσότητα

Φρέσκα κεράσια
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι

Γάλα
1 φλιτζάνι

Βούτυρο (ανάλατο)
4 κουταλιές της σούπας

Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό Cherry Pudding, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Σατέλα
  • Ταψί
  • Φούρνος
  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Πιάτα σερβιρίσματος

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος.

Βήμα 2:

Κουπώστε τα κεράσια και αφήστε τα στην άκρη. 🍒

Βήμα 3:

Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τα κεράσια χωρίς κουκούτσι με τη μισή κρυσταλλική ζάχαρη και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν το ζουμί τους και να γίνουν ελαφρώς τρυφερά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 4:

Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βήμα 5:

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα ή φούρνο μικροκυμάτων και το προσθέτουμε στα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει εύθρυπτο.

Βήμα 6:

Ρίξτε σταδιακά το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας ενώ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

Βήμα 7:

Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα κερασιού στο λαδωμένο ταψί.

Βήμα 8:

Ρίξτε προσεκτικά το κουρκούτι πάνω από τα κεράσια, φροντίζοντας να τα καλύψει εντελώς.

Βήμα 9:

Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα μέσα στην πουτίγκα.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της απολαυστικής πουτίγκας κερασιών θα σας πάρει περίπου 10 λεπτά για τα αρχικά βήματα, ακολουθούμενα από 45-50 λεπτά χρόνο ψησίματος. Συνολικά, περιμένετε περίπου 55-60 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για επιπλέον γεύση, σκεφτείτε να προσθέσετε λίγο εκχύλισμα αμυγδάλου στο κουρκούτι.
– Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή με μια μπάλα παγωτό βανίλια για μια απολαυστική αντίθεση θερμοκρασίας.
– Εάν δεν υπάρχουν φρέσκα κεράσια, τα κατεψυγμένα κεράσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο. Ξεπαγώστε τα πριν τα μαγειρέψετε με ζάχαρη σύμφωνα με τις οδηγίες.
– Για να φτιάξετε μεμονωμένες μερίδες, μοιράστε το μείγμα κεράσι και το κουρκούτι στα ραμεκινάκια και προσαρμόστε ανάλογα το χρόνο ψησίματος.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα

Θερμίδες
235 kcal

Υδατάνθρακες
42 g

Πρωτεΐνη
3 g

Παχιά
7 g

Κορεσμένα λιπαρά
4 g

Χοληστερόλη
17 mg

Ίνα
1 g

Ζάχαρη
28 g

Νάτριο
174 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτή τη νόστιμη πουτίγκα κερασιού, μπορείτε να την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και να τη γαρνίρετε με ένα κλαδάκι φρέσκιας μέντας. Επιπλέον, σκεφτείτε να το σερβίρετε με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης. Συνδυάζοντάς το με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή ένα δροσιστικό ποτήρι παγωμένο τσάι θα συμπληρώσει τέλεια τις γεύσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Μετά την προετοιμασία της πουτίγκας κερασιού, αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Αυτό το επιδόρπιο μπορείτε να το απολαύσετε για έως και 3 ημέρες όταν είναι σωστά αποθηκευμένο. Για να το ξαναζεστάνετε, απλώς ζεστάνετε ατομικές μερίδες στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα ή απολαύστε το παγωμένο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα κεράσια περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και προάγουν την υγεία της καρδιάς. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών Α και C. Το γάλα που χρησιμοποιείται στη συνταγή παρέχει ασβέστιο για γερά οστά και δόντια, ενώ το βούτυρο προσθέτει έναν κρεμώδη πλούτο στην πουτίγκα. Αν και αυτό το επιδόρπιο είναι απολαυστικό, μπορείτε να το απολαύσετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για Πουτίγκα Κεράσι, ίσως σας αρέσουν επίσης:

  1. Blueberry Cobbler: Μια φρουτώδης πινελιά σε ένα κλασικό επιδόρπιο, αυτή η συνταγή συνδυάζει ζουμερά βατόμουρα με μια γλυκιά επικάλυψη μπισκότου.

  2. Ταγανό μήλο: Ζεστό και ανακουφιστικό, αυτό το επιδόρπιο διαθέτει τρυφερά μήλα με τραγανό μείγμα βρώμης και κανέλας.

  3. Peach Melba: Ένας απολαυστικός συνδυασμός από ροδάκινα, σάλτσα βατόμουρου και παγωτό βανίλια, δημιουργώντας ένα δροσιστικό και κομψό επιδόρπιο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από τη διάσημη σεφ ζαχαροπλαστικής Julia Child, η οποία ήταν γνωστή για την τεχνογνωσία της στη δημιουργία νόστιμων και προσιτών γλυκών. Η έμφαση στη χρήση φρέσκων, ποιοτικών συστατικών και η αφοσίωσή της σε ακριβείς τεχνικές έχουν επηρεάσει αμέτρητους σεφ και οικιακούς μάγειρες. Έχω προσθέσει την προσωπική μου πινελιά σε αυτή τη συνταγή, εμπλουτίζοντάς της με τις ζωηρές γεύσεις των κερασιών για να δημιουργήσω μια μοναδική και ακαταμάχητη απόλαυση.

Τώρα, ας κατευθυνθούμε στην κουζίνα και ας βυθιστούμε στο γλυκό άρωμα των κερασιών καθώς ξεκινάμε το ταξίδι προετοιμασίας αυτής της εντυπωσιακής πουτίγκας κερασιού. Απολαύστε κάθε κουταλιά και απολαύστε τις εκλεκτές γεύσεις που θα σας μεταφέρουν στον παράδεισο του γλυκού! 🍒😊

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button