Εύκολες συνταγές

Συνταγή Brownie χωρίς αλεύρι

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στην πλούσια και αστείρευτη καλοσύνη ενός Brownie χωρίς αλεύρι που θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα! Αυτή η παρακμιακή απόλαυση είναι για τους chocoholics και όσους έχουν ευαισθησία στη γλουτένη. Με πυκνή και υγρή υφή, αυτά τα brownies είναι απίστευτα ικανοποιητικά και κανείς δεν θα μαντέψει ποτέ ότι είναι χωρίς αλεύρι. Η συνταγή συνδυάζει σκόνη κακάο υψηλής ποιότητας, λιωμένη μαύρη σοκολάτα, αυγά, βούτυρο και μια πινελιά γλυκύτητας για να δημιουργήσει την απόλυτη εμπειρία γλυκού. Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε καθώς βυθίζετε τα δόντια σας σε αυτά τα υπέροχα τετράγωνα σοκολατένιας ευδαιμονίας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Μαύρη σοκολάτα, λιωμένη

1/2 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο

3/4 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 φλιτζάνι
Κακάο σε σκόνη

3
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε τα δελεαστικά μπαίνουν χωρίς αλεύρι, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Φούρνος μικροκυμάτων ή εστία για το λιώσιμο της σοκολάτας
  • Ένας μπολ ανάμειξης μεσαίου μεγέθους
  • Ένα σύρμα ή ξύλινη κουτάλα για ανακάτεμα
  • Ένα ταψί (8×8 ίντσες) ή παρόμοιο μέγεθος
  • Χαρτί περγαμηνής ή αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής για την επένδυση του ταψιού
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Φούρνος για ψήσιμο

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε ένα ταψί 8×8 με λαδόκολλα ή αλείψτε το ελαφρύ με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος.
2. Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων ή στο μάτι της κουζίνας, λιώστε τη μαύρη σοκολάτα και το ανάλατο βούτυρο μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
3. Σε ένα μπολ μίξερ μεσαίου μεγέθους, χτυπήστε μαζί την κρυσταλλική ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν ελαφρώς.
4. Ρίξτε σταδιακά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και του βουτύρου στο μπολ με το μείγμα σκόνης κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και γυαλιστερό.
5. Ρίξτε το κουρκούτι για μπράουνι στο έτοιμο ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
6. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγείτε μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο με λίγα υγρά ψίχουλα.
7. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα μπράουνι να κρυώσουν εντελώς στο τηγάνι πριν τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη συνταγή Brownie χωρίς αλεύρι είναι περίπου 15 λεπτά, ενώ ο χρόνος ψησίματος κυμαίνεται μεταξύ 25-30 λεπτών. Ο συνολικός χρόνος που, συμπεριλαμβανομένης της ψύξης, είναι περίπου 1 ώρα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Χρησιμοποιήστε μαύρη σοκολάτα υψηλής ποιότητας για μέγιστη γεύση. Το υψηλότερο είναι το ποσοστό κακάο, τόσο πιο πλούσια είναι η γεύση.
– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε τη συνταγή για πιο ομαλή ενσωμάτωση.
– Χτυπήστε δυνατά τη ζύμη για μπράουνι για να δημιουργήσετε φυσαλίδες αέρα, με αποτέλεσμα μια πιο ελαφριά υφή.
– Μην ψήνετε υπερβολικά τα μπράουνις. θα πρέπει να είναι ελαφρώς τραχιά και υγρά στο κέντρο όταν μπαίνει μια οδοντογλυφίδα.
– Αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς στο τηγάνι πριν τα κόψετε για να μην θρυμματιστούν.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
280

Συνολικό Λίπος
18g

Κορεσμένα λιπαρά
10 g

Χοληστερόλη
90 mg

Νάτριο
70 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
30 g

Διαιτητικές ίνες
3g

Σάκχαρα
24 g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα Brownies χωρίς αλεύρι είναι απολαυστικά από μόνο τους, αλλά μπορούν να σερβιριστούν με διάφορα συνοδευτικά για να βελτιώσουν την εμπειρία. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις:

  • Πασπαλίστε τα μπράουνις με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά.
  • Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί για κρεμώδη αντίθεση.
  • Προσθέστε φρέσκα μούρα, όπως βατόμουρα ή φράουλες, για μια έκρηξη φρεσκάδας.
  • Ρίξτε ζεστή σάλτσα σοκολάτας πάνω από τα μπράουνια για επιπλέον απόλαυση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα Brownies σας χωρίς αλεύρι φρέσκα και νόστιμα, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:
– Αποθηκεύστε τα κρύα μπράουνις σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες.
– Για μεγαλύτερη αποθήκευση, βάλτε τα μπράουνις στο ψυγείο στο αεροστεγές δοχείο για έως και μια εβδομάδα. Πριν τα σερβίρετε, αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ή βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για μια ζεστή και λαχταριστή απόλαυση. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε τα μπράουνις τυλίγοντάς τα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετώντας τα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Διατηρούνται στην κατάψυξη έως και τρεις μήνες. Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα μπράουνις στο ψυγείο για μια νύχτα ή σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες πριν από τις δύο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Ενώ τα Brownies χωρίς αλεύρι είναι αναμφισβήτητα απολαυστικά, προσφέρουν ειδική επιλογή για την υγεία χάρη στα συστατικά τους:

  • Μαύρη σοκολάτα: Περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Η μαύρη σοκολάτα παρέχει επίσης μια μικρή ποσότητα φυτικών ινών και μετάλλων όπως σίδηρο και μαγνήσιο.
  • Αυγά: Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχει απαραίτητες βιταμίνες και μετάλλα όπως βιταμίνη Β12, σελήνη και χολίνη.
  • Κάτο σε σκόνη: Είναι πλούσιο σε φλαβανόλες, οι οποίες έχουν συνδεθεί με διάφορα για την υγεία, όπως η βελτίωση της ροής του αίματος και η μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  • Βούτυρο: Αν και είναι πλούσιο σε λιπαρά, το βούτυρο προσθέτει πλούτο στα μπράουνις και παρέχει βιταμίνες Α, D, Ε και Κ.
  • Ζάχαρη: Αν και η ζάχαρη πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, προσθέτει γλυκύτητα στα μπράουνις και παρέχει γρήγορη ενέργεια.

Θυμηθείτε να απολαμβάνετε αυτά τα μπράουνι με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης των γλυκών χωρίς αλεύρι, μπορείτε επίσης να κάνετε αυτές τις συνταγές:
– Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι: Αφεθείτε σε ένα πυκνό και παρακμιακό κέικ σοκολάτας που δεν περιέχει γλουτένη.
– Μπισκότα φυστικοβούτυρου χωρίς αλεύρι: Ικανοποιήστε τη λαχτάρα σας για φυστικοβούτυρο με αυτά τα μαστιχτά μπισκότα και χωρίς γλουτένη.
– Τηγανίτες μπανάνας χωρίς αλεύρι: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά με αφράτες και φυσικά γλυκές τηγανίτες χωρίς αλεύρι.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για Brownie χωρίς αλεύρι αντλεί έμπνευση από τη διάσημη σεφ ζαχαροπλαστικής και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής, Alice Medrich. Γνωστή για την εξειδίκευση της στη σοκολάτα και το ψήσιμο, η Medrich έφερε επανάσταση στα επιδόρπια χωρίς αλεύρι με τις καινοτόμες συνταγές της. Η έμφαση που δίνει στα συστατικά υψηλής ποιότητας και η στη λεπτομέρεια προσοχή εξασφαλίζουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Άλλοι αξιόλογοι μάγειρες που έχουν συνεισφέρει στον κόσμο του ψησίματος χωρίς αλεύρι είναι η Nigella Lawson και η Claire Ptak.

Τώρα, με αυτή τη δελεαστική συνταγή Brownie χωρίς αλεύρι στα χέρια σας, ήρθε η ώρα να φορέσετε την ποδιά σας, να συγκεντρώσετε τα υλικά σας και να ξεκινήσετε ένα ταξίδι σοκολατένιας απόλαυσης. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους γευστικούς σας καλούς και όσους είναι αρκετά τυχεροί να δοκιμάσουν το σπιτικό σας αριστούργημα. Καλό ψήσιμο! 🍫🧁

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button