Εύκολες συνταγές

Συνταγή Pavlova με καραμέλα καρύδας

Συνταγή Pavlova με καραμέλα καρύδας

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε σε ένα παραδεισένιο επιδόρπιο με αυτή τη συνταγή Pavlova με καραμέλα καρύδας. Αυτή η απολαυστική απόλαυση συνδυάζει την ελαφρότητα της πάβλοβας με τις πλούσιες γεύσεις καρύδας και καραμέλας, δημιουργώντας έναν λαχταριστό συνδυασμό που θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από χαρά. Το τραγανό κέλυφος μαρέγκας, το απαλό εσωτερικό που μοιάζει με marshmallow, η κρεμώδης γέμιση καρύδας και η λαχταριστή σάλτσα καραμέλας συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα επιδόρπιο που είναι πραγματικά αξέχαστο. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλώς απολαμβάνετε μια γλυκιά απόλαυση, αυτή η καραμέλα Pavlova με καρύδα σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

6
Ασπράδια αυγών

1½ φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι του γλυκού
άμυλο καλαμποκιού

1 κουταλάκι του γλυκού
Λευκό ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι
Τριμμένη καρύδα

1 φλιτζάνι
Βαριά κρέμα

¼ φλιτζάνι
Συμπυκνωμένο γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα καρύδας

1 φλιτζάνι
Σάλτσα καραμέλας

Φρέσκα μούρα, για γαρνίρισμα

Ψημένες νιφάδες καρύδας, για γαρνίρισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή με καραμέλα καρύδας Pavlova, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μείκτης στάσιμου ή ηλεκτρικός αναδευτήρας χειρός
  • Μπολ ανάμειξης (κατά προτίμηση από ανοξείδωτο ατσάλι ή γυαλί)
  • Ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Κοσκινί ή κόσκινο με λεπτό πλέγμα
  • Χτυπάμε
  • Σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλο στρογγυλό άκρο (προαιρετικό)
  • Σχάρα ψύξης
  • Πιατέλα σερβιρίσματος ή βάση για κέικ

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250°F (120°C).
2. Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
3. Προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, το ξύδι και το εκχύλισμα βανίλιας ενώ συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Το μείγμα πρέπει να είναι γυαλιστερό και λείο.
4. Διπλώστε απαλά την τριμμένη καρύδα χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα.
5. Μεταφέρετε το μείγμα της μαρέγκας στο έτοιμο ταψί, πλάθοντάς το σε μια κυκλική φωλιά με ελαφρώς ανασηκωμένες άκρες.
6. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 90 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πάβλοβα εξωτερικά και σαν marshmallow εσωτερικά.
7. Κλείστε τον φούρνο και αφήστε την πάβλοβα να κρυώσει εντελώς μέσα στο φούρνο με την πόρτα ελαφρώς μισάνοιχτη.
8. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα καρύδας.
9. Μεταφέρετε προσεκτικά την κρύα πάβλοβα σε πιατέλα σερβιρίσματος ή βάση για κέικ.
10. Γεμίζουμε το κέντρο της πάβλοβας με το μείγμα της σαντιγί.
11. Περιχύστε γενναιόδωρα τη σάλτσα καραμέλας πάνω από την πάβλοβα και αφήστε τη να πέσει κάτω από τις άκρες.
12. Γαρνίρετε με φρέσκα μούρα και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας και γεύσης.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής Pavlova με καραμέλα καρύδας είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψησίματος και ψύξης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πάβλοβα απαιτεί περίπου 90 λεπτά χρόνο ψησίματος και επιπλέον χρόνο ψύξης για να επιτευχθεί η επιθυμητή υφή.

[Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι τα μπολ ανάμειξης και τα χτυπητήρια είναι καθαρά και χωρίς υπολείμματα, καθώς ακόμη και μια μικρή ποσότητα λίπους μπορεί να εμποδίσει το σωστό χτύπημα των ασπράδιων αυγών.
– Κατά το διαχωρισμό των αυγών, προσέξτε να μην υπάρχουν ίχνη κρόκου αυγού στα ασπράδια, καθώς αυτό μπορεί να εμποδίσει το σχηματισμό δύσκαμπτων κορυφών.
– Το κοσκίνισμα της ζάχαρης και του αμύλου καλαμποκιού στα ασπράδια βοηθά στη διασφάλιση μιας πιο λείας υφής μαρέγκας.
– Κατά το ψήσιμο της πάβλοβας, αποφύγετε να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου για να αποφύγετε τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν την κατάρρευση της πάβλοβας.
– Αφήνοντας την πάβλοβα να κρυώσει τελείως μέσα στον σβησμένο φούρνο, βοηθάμε να διατηρήσει το σχήμα της και αποτρέπει το ράγισμα.
– Χρησιμοποιήστε μια τσάντα σωληνώσεων με μεγάλη στρογγυλή άκρη για να δημιουργήσετε μια πιο ομοιόμορφη και οπτικά ελκυστική φωλιά pavlova, αλλά δεν είναι απαραίτητο αν προτιμάτε μια πιο ρουστίκ εμφάνιση.
– Οι φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας προσθέτουν μια απολαυστική τραγανή γεύση και ενισχύουν τη γεύση καρύδας. Για να τα φρυγανίσετε, απλώστε απλώς τις νιφάδες σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καρύδι

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
17 g

Κορεσμένα λιπαρά
11g

Χοληστερόλη
45 mg

Νάτριο
85 mg

Υδατάνθρακες
39g

Ίνα
1g

Σάκχαρα
34 g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε την καραμέλα Πάβλοβα με καρύδα, τοποθετήστε μια φέτα από την πάβλοβα σε ατομικά πιάτα γλυκού. Περιχύστε πρόσθετη σάλτσα καραμέλας πάνω από κάθε μερίδα, αφήνοντάς τη να λιώσει γύρω από τη βάση. Γαρνίρετε με φρέσκα μούρα, όπως φράουλες ή βατόμουρα, για μια έκρηξη χρώματος και φρεσκάδας. Για πρόσθετη υφή και αντίθεση γεύσης, πασπαλίστε από πάνω ψημένες νιφάδες καρύδας. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι.

Εάν αναζητάτε εναλλακτικές επιλογές, σκεφτείτε να σερβίρετε την πάβλοβα με μια πλευρά τροπικών φρούτων όπως μάνγκο, ανανάδες ή φρούτο του πάθους. Αυτά τα φρούτα συμπληρώνουν τη γεύση καρύδας και προσθέτουν μια αναζωογονητική πινελιά στο επιδόρπιο. Μια άλλη επιλογή είναι να το σερβίρετε με λίγο σάλτσα σοκολάτας ή με σκόνη κακάο για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Μόλις συναρμολογηθεί, η καραμέλα καρύδας Pavlova απολαμβάνετε καλύτερα αμέσως. Ωστόσο, εάν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Λάβετε υπόψη ότι όσο περισσότερο κάθεται η πάβλοβα, τόσο πιο μαλακή γίνεται. Για να διατηρήσετε την τραγανότητά του, συνιστάται να διαχωρίσετε τυχόν φωλιές πάβλοβα που έχουν απομείνει από τη γέμιση κρέμας και τη σάλτσα καραμέλας μέχρι να είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

– Ασπράδια αυγού: Υψηλά σε πρωτεΐνη και χαμηλά σε θερμίδες, τα ασπράδια των αυγών παρέχουν απαραίτητα αμινοξέα και μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών.
– Καρύδα: Πλούσια σε υγιή λιπαρά, η καρύδα προσθέτει μια τροπική γεύση και παρέχει τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCTs), τα οποία μεταβολίζονται γρήγορα από το σώμα για ενέργεια.
– Μούρα: Γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες, τα μούρα προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, όπως η υποστήριξη της υγείας της καρδιάς και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
– Σάλτσα καραμέλας (σε μέτριες ποσότητες): Ενώ η σάλτσα καραμέλας είναι μια απόλαυση σε αυτή τη συνταγή, θα πρέπει να την απολαμβάνετε με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε ζάχαρη. Ωστόσο, το να επιδοθείτε σε μικρές ποσότητες μπορεί να φέρει χαρά και ικανοποίηση.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή Pavlova με καραμέλα καρύδας, ίσως σας αρέσει επίσης:
– Tropical Mango Passionfruit Pavlova: Μια φρουτώδης πινελιά στην κλασική πάβλοβα, με φωλιά μαρέγκας γεμάτη με σαντιγί, φρέσκα μάνγκο και πικάντικο σιρόπι φρούτου του πάθους.
– Σοκολατένιο Φουντούκι Πάβλοβα: Μια παρακμιακή παραλλαγή της πάβλοβα, που παρουσιάζει μια βάση μαρέγκας σοκολάτας με κρέμα φουντουκιού με καρύδι και περιχυμένη με γκανάς σοκολάτας.
– Lemon Berry Pavlova: Μια γευστική και δροσερή παραλλαγή πάβλοβας, που συνδυάζει μαρέγκα με γεύση λεμόνι με μείγμα ανάμεικτων μούρων και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Pavlova με καραμέλα καρύδας αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως η Anna Olson και η Nigella Lawson, οι οποίοι έχουν υπερασπιστεί την τέχνη της δημιουργίας πολυτελών γλυκών που γιορτάζουν τις γεύσεις και τις υφές. Η τεχνογνωσία τους στην εξισορρόπηση της γλυκύτητας, την ενσωμάτωση μοναδικών συστατικών και τη συνένωση αντιθετικών στοιχείων χρησιμεύει ως μούσα για αυτήν την εξαίσια συνταγή. Με την έγχυση της πάβλοβας με καρύδα και καραμέλα, αυτή η συνταγή προσφέρει μια απολαυστική αλλαγή σε ένα κλασικό επιδόρπιο, ανεβάζοντάς το σε νέα ύψη απόλαυσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button