Εύκολες συνταγές

Συνταγή για ραφιναρισμένα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη

Συνταγή για ραφιναρισμένα μπισκότα πορτοκαλιού και βρώμης χωρίς ζάχαρη

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις υπέροχες γεύσεις αυτών των σπιτικών μπισκότων πορτοκαλιού βρώμης που δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εκλεπτυσμένα χωρίς ζάχαρη. Γεμάτα με νότες εσπεριδοειδών και μια ικανοποιητική μασητικότητα, αυτά τα μπισκότα αποτελούν μια τέλεια απόλαυση χωρίς ενοχές. Η χρήση υγιεινών συστατικών όπως η βρώμη, το φρέσκο ​​ξύσμα πορτοκαλιού και τα φυσικά γλυκαντικά προσθέτουν θρεπτική αξία, καθιστώντας τα μια πιο υγιεινή εναλλακτική στα παραδοσιακά μπισκότα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 ½ φλιτζάνι
Βρώμη σε ρολό

¾ φλιτζάνι
Αλεύρι ολικής αλέσεως

½ κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

½ φλιτζάνι
Λαδιέλαιο καρύδας, λιωμένο

⅓ φλιτζάνι
Σιρόπι σφενδάμου

1
Μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές της σούπας
Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

1 κουταλιά της σούπας
Ξύσμα πορτοκαλιού

½ φλιτζάνι
Ψιλοκομμένα καρύδια

Προαιρετικά: σταφίδες

Προαιρετικά: τσιπς μαύρης σοκολάτας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα υπέροχα μπισκότα πορτοκαλιού βρώμης, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Ταψί
  • Παργαμηνόχαρτο ή ταψί σιλικόνης
  • Σχάρα ψύξης

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C).
2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι ολικής αλέσεως, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το λιωμένο λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
4. Προσθέστε σταδιακά τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά.
5. Διπλώστε τα ψιλοκομμένα καρύδια και τυχόν προαιρετικά υλικά όπως σταφίδες ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας.
6. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα ή ένα ταψί σιλικόνης.
7. Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα ή κουτάλι μπισκότων, ρίξτε στρογγυλεμένες μερίδες ζύμης στο έτοιμο ταψί, χωρίζοντας τα μεταξύ τους.
8. Ισιώνετε ελαφρώς κάθε μερίδα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
9. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
10. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα μπισκότα πορτοκαλιού βρώμης είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή όλων των συστατικών, τη μέτρηση και την ανάμειξή τους, τη διαμόρφωση της ζύμης και την προθέρμανση του φούρνου. Στη συνέχεια, τα μπισκότα ψήνονται για περίπου 10-12 λεπτά, παρέχοντας συνολικό χρόνο περίπου 30 λεπτών από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε σε ελάχιστο χρόνο!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε λιώσει το λάδι καρύδας από πριν και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το προσθέσετε στο μείγμα.
– Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού για να μεγιστοποιήσετε τη γεύση των εσπεριδοειδών.
– Αν προτιμάτε πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς την ποσότητα του σιροπιού σφενδάμου.
– Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσθέτοντας προαιρετικά συστατικά όπως σταφίδες ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας για επιπλέον υφή και απόλαυση.
– Βεβαιωθείτε ότι τα μπισκότα έχουν ψηθεί μέχρι να ροδίσουν οι άκρες για ένα απόλυτα τραγανό εξωτερικό, διατηρώντας παράλληλα ένα απαλό και λαστιχωτό κέντρο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
120

Συνολικό Λίπος
7g

Κορεσμένα λιπαρά
4,5 g

Χοληστερόλη
15 mg

Νάτριο
95 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
13g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
4g

Πρωτεΐνη
2g

Βιταμίνη C
10%

Ασβέστιο
1%

Σίδερο
3%

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα μπισκότα πορτοκαλιού βρώμης σερβίρονται καλύτερα φρέσκα και ελαφρώς ζεστά, επιτρέποντας στο υπέροχο άρωμα των εσπεριδοειδών να γεμίσει τον αέρα. Μπορείτε να τα παρουσιάσετε σε μια όμορφη πιατέλα ή σε ένα ρουστίκ ξύλινο δίσκο, γαρνιρισμένο με μια πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη και μερικές τρίχες ξύσμα πορτοκαλιού για μια κομψή πινελιά. Συνδυάζονται υπέροχα με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ, δημιουργώντας μια ζεστή εμπειρία.

Για παράπλευρες εναλλακτικές, μπορείτε να σερβίρετε τα μπισκότα με μια κούκλα Greekyogurt ή μια μπάλα από το αγαπημένο σας παγωτό βανίλια. Η πινελιά του γιαουρτιού συμπληρώνει τις γεύσεις εσπεριδοειδών, ενώ η κρεμώδης υφή του παγωτού προσθέτει μια παρακμιακή πινελιά. Μπορείτε επίσης να συνοδεύσετε τα μπισκότα με ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού ή μια δροσερή φρουτοσαλάτα για μια πιο ελαφριά και υγιεινή επιλογή.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την υφή αυτών των μπισκότων πορτοκαλιού βρώμης, αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα παραμείνουν νόστιμα έως και 3-4 ημέρες. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Πριν τα σερβίρετε, αφήστε τα μπισκότα στο ψυγείο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστάνετε τα ελαφρά στο φούρνο για λίγα λεπτά για να αποκατασταθεί η ευχάριστη μασητικότητα τους.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η χρήση υγιεινών συστατικών σε αυτήν την εκλεπτυσμένη συνταγή μπισκότων πορτοκαλιού με πλιγούρι βρώμης προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Η βρώμη σε ρολό είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, παρέχει κορεσμό και βοηθά στην πέψη. Περιέχουν επίσης απαραίτητα μέταλλα όπως μαγγάνιο και φώσφορο. Ο φρέσκος χυμός και το ξύσμα πορτοκαλιού προσθέτουν μια δόση βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου. Το λάδι καρύδας, μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για το βούτυρο, περιέχει λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας που είναι πιο εύκολο να αφομοιωθούν. Τα καρύδια συμβάλλουν σε υγιή για την καρδιά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.

Αποφεύγοντας τη ραφιναρισμένη ζάχαρη και ενσωματώνοντας φυσικά γλυκαντικά όπως το σιρόπι σφενδάμου, αυτά τα μπισκότα προσφέρουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και βοηθούν στην πρόληψη της αύξησης του σακχάρου στο αίμα. Το αλεύρι ολικής αλέσεως που χρησιμοποιείται παρέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με το ραφιναρισμένο λευκό αλεύρι. Συνολικά, αυτά τα μπισκότα είναι μια θρεπτική απόλαυση που ικανοποιεί τις επιθυμίες σας χωρίς να θυσιάζει τη γεύση.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η εκλεπτυσμένη συνταγή για μπισκότο πορτοκαλιού με πλιγούρι βρώμης χωρίς ζάχαρη, μπορείτε επίσης να εκτιμήσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Μπισκότα λεμονιού με παπαρουνόσπορο: Μια γευστική ανανέωση στα παραδοσιακά μπισκότα, αυτές οι λιχουδιές χαρακτηρίζουν τις ζωηρές γεύσεις του λεμονιού και την απολαυστική τραγανή κρούστα των σπόρων παπαρούνας.

  2. Μπισκότα αμυγδάλου Cranberry: Τέλεια τραγανά και γεμάτα με αποξηραμένα κράνμπερι και τραγανά αμύγδαλα, αυτά τα μπισκότα είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό σας καφέ ή τσάι.

  3. Μπισκότα πρωινού με καρύδια μπανάνας: Συσκευασμένα με ώριμες μπανάνες, ψιλοκομμένα καρύδια και μια νότα κανέλας, αυτά τα μπισκότα αποτελούν μια υγιεινή και δυναμωτική επιλογή πρωινού.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν την εκλεπτυσμένη συνταγή μπισκότων πορτοκαλιού με πλιγούρι βρώμης χωρίς ζάχαρη προέρχεται από τη διάσημη σεφ ζαχαροπλαστικής Angela Lee. Γνωστή για την καινοτόμο προσέγγισή της στο ψήσιμο, η σεφ Angela δημιουργεί απολαυστικές λιχουδιές που δίνουν προτεραιότητα στα φυσικά συστατικά και τις πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις. Η έμφαση που έδωσε στη χρήση φρέσκων γεύσεων εσπεριδοειδών στα επιδόρπια της οδήγησε στη δημιουργία αυτής της λαχταριστής συνταγής για μπισκότα με πλιγούρι βρώμης. Η αφοσίωσή της στη δημιουργία νόστιμων γλυκών, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις διατροφικές αξίες, την καθιστά ιδανική πηγή για απόλαυση χωρίς ενοχές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button